Ποιοι είμαστε

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΕΝΑ δραστηριοποιείται στο χώρο της εκπαίδευσης από το 1988, όταν δύο από τους πλέον καταξιωμένους στο χώρο καθηγητές , ο Γεώργιος Γκρος (Φυσικός) και ο Γεώργιος Μαντάς (Μαθηματικός), δημιουργούν το πρώτο φροντιστήριο ΕΝΑ στον Άλιμο. Οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας που εφαρμόζονται και η συνεπής εργασία των καθηγητών, πολύ γρήγορα καθιερώνουν το φροντιστήριο ΕΝΑ ως το μεγαλύτερο και το πιο οργανωμένο φροντιστήριο στους δήμους Αλίμου και Αγίου Δημητρίου.

Η συνεχής ενασχόληση των μελών του φροντιστηρίου με νέες διδακτικές προσεγγίσεις και η διαρκής επιμόρφωση , ενισχύεται με τη συμμετοχή μας σε επιστημονικές, παιδαγωγικές και κοινωνικές δράσεις όπως:

  • Η θεματοδότηση στα επαναληπτικά θέματα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος ( ΟΕΦΕ) και η οργάνωση συνεδρίων και ημερίδων διδακτικής,
  • Η συμμετοχή στα διοικητικά συμβούλια επιστημονικών ενώσεων καθώς και σε επιστημονικά και παιδαγωγικά συνέδρια ως εισηγητές,
  • δραστηριότητες επικοινωνίας της επιστήμης στο κοινό (συμμετοχή στο Athens science festival),
  • Η δημοσίευση άρθρων στα πιο έγκριτα ψηφιακά (teaching.gr) και έντυπα μέσα επικοινωνίας (Ελευθεροτυπία- ένθετο Εξετάσεις, περιοδικό Υποψήφιος),
  • Η συγγραφή εκπαιδευτικών βοηθημάτων σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες του αναλυτικού προγράμματος σπουδών (Klett-National Geographic),
  • Ο σχολιασμός και η επίλυση των θεμάτων των πανελληνίων στην ΕΡΤ(τηλεόραση, ραδιόφωνο).
  • Η συμμετοχή του διευθυντή σπουδών κ. Γκρος σε συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, που αφορούν νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας και έχει συνεργαστεί με Υπουργούς και Υφυπουργούς Παιδείας για τη δημιουργία νομοσχεδίων που αφορούν τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΕΝΑ με το επιστημονικά και παιδαγωγικά καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό του, την μακρόχρονη διδακτική εμπειρία των στελεχών του αλλά κυρίως με την αγάπη, το σεβασμό, το μεράκι και την αφοσίωσή του απέναντι στην εκπαιδευτική διαδικασία και τους μαθητές, αποτελεί πλέον την πιο σίγουρη επιλογή προς την επιτυχία, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη γονέων, μαθητών και καθηγητών σε Αθήνα, Ηράκλειο και Βέροια.

Ταυτόχρονα διοργανώνουμε ημερίδες επαγγελματικού προσανατολισμού, διαχείρισης άγχους, διαχείρισης χρόνου μελέτης από ειδικούς συμβούλους και σεμινάρια  όπου επιτυχημένοι επιστήμονες και επαγγελματίες συμβουλεύουν τους μαθητές για τα επαγγέλματα του μέλλοντος. Ακόμη διοργανώνουμε αθλητικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές εκδρομές, όπως στο CERN.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΕΝΑ πρωτοπορεί κάθε χρόνο, δίνοντας τη δυνατότητα στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Βασική προτεραιότητα μας αποτελεί η ενεργοποίηση των δυνάμεων κάθε μαθητή, όχι μόνο για να κατανοήσουν το γνωστικό περιεχόμενο κάθε μαθήματος αλλά για να εντάξουν την προσπάθειά τους σε ένα πλάνο εξέλιξης για να βρουν τους μελλοντικούς στόχους τους και να τους κατακτήσουν.